Gezondheidscentrum Helftheuvel | Zorg voor diabetici

Wereld Diabetes Dag

14 november is Wereld Diabetes Dag. Wist u dat wij vanuit meerdere zorgdisciplines ondersteuning en begeleiding bieden aan diabetici?

Diabetes | Wereld Diabetes Dag

Op 14 november wordt op Wereld Diabetes Dag wereldwijd aandacht gevraagd voor de - toenemende groei van - Diabetes ook wel bekend als suikerziekte. In Nederland heeft bijna 8% van de bevolking Diabetes. Dit is een stofwisselingsziekte waarbij het lichaam geen insuline meer aanmaakt (Diabetes type 1) of er niet meer op reageert (Diabetes type 2). Daardoor is er geen regulatie van de bloedsuikerspiegel en loopt deze te hoog op. Diabetes resulteert in gezondheidsklachten als vermoeidheid, veel dorst en plassen, hoge bloeddruk en hoog cholesterol, klachten aan ogen (zicht), nieren, voeten en hart- en bloedvaten en zenuwen. Er zijn medicijnen nodig om het lichaam te helpen met de bloedsuikerspiegel. Hierbij helpt het als Diabetes patiënten een goede conditie opbouwen en onderhouden, gezond eten en de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen, een vast dagritme hebben in voeding en het toedienen van insuline en een goede balans in belasting versus belastbaarheid.  


Vanuit onze praktijk kunnen wij patiënten met Diabetes hierin op verschillende manieren multidisciplinair ondersteunen. Door vanuit meerdere invalshoeken / specialismen naar de cliënt en diens thuis-/werksituatie te kijken, kunnen wij een breed en op elkaar afgestemd advies geven.
 

Onze zorg voor Diabetes patiënten

De Fysiotherapeut kan in combinatie met de diëtist van de cliënt helpen met het opbouwen en trainen van een goede conditie. Daarbij geeft de Ergotherapeut bij vermoeidheidsklachten en de preventie daarvan, advies over de afstemming van de belasting op de belastbaarheid, bij het structuur opbouwen in de dag (eten en spuiten van insuline) en zij bekijkt de thuis- en/of werksituatie, o.a. gericht op de kansen op het oplopen van wonden en over bijvoorbeeld het dragen van de juiste steunkousen.
 

Meer weten over Diabetes?

Op de website van de Diabetesvereniging kunt u meer lezen over Diabetes.
 

Meer weten over wat wij kunnen betekenen?

Onze praktijk is toegankelijk zonder verwijzing. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Fysiotherapie wordt voor een bepaald aantal behandelingen vergoed uit uw eventuele aanvullende zorgverzekering. Ergotherapie wordt voor 10 uur vergoed vanuit de basisverzekering. Diëtetiek wordt jaarlijks 3 uur vergoed uit de basisverzekering, mogelijk aangevuld met uren uit uw aanvullende verzekering. Bij zorg vergoed uit de basiszorgverzekering kan uw eigen risico van toepassing zijn. 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, onze praktijkassistentes en therapeuten staan u graag te woord.
 


Naar boven

Naar nieuwsarchief


Contact
Gezondheidscentrum Helftheuvel
Helftheuvelpassage 113
5224 AC Den Bosch073 684 7100

info@fysiotherapiehelftheuvel.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Gezondheidscentrum Helftheuvel