U en Ergotherapie

Ergotherapie voor volwassenen bij Fysiotherapie Helftheuvel Den Bosch

Ergotherapie, een brede discipline

De ergotherapeut is er als er problemen zijn in het dagelijks handelen. Daar waar activiteiten niet meer (volledig) vanzelf gaan, zoals autorijden, fietsen, koken, de afwas doen, wassen, hobby’s, telefoneren of boodschappen doen. Het gaat meestal om handelingen die eigenlijk voor de meeste mensen heel normaal zijn of zouden moeten zijn. Met de cliënt zoekt de ergotherapeut naar de mogelijkheden om de activiteiten weer zo normaal mogelijk op te pakken. Dat gebeurt onder andere door praktische adviezen en oplossingen.

De aanpak van de ergotherapeut

De ergotherapeut kijkt met u naar de situaties die u wenst te verbeteren. Uitgaande van de omgeving waar de u de activiteiten uitvoert, zoekt de ergotherapeut naar een slimme oplossing om de taak weer te kunnen uitvoeren. Zijn er oplossingen in huis of op de werkplek? Wat kan er verbeteren? Zijn er aanpassingen nodig of hulpmiddelen inzetbaar? Is het mogelijk om hulp te krijgen zodat het uitvoeren wel lukt (familie, vrienden, hulpverleners, medescholieren etc)?

Ergotherapie en vergoeding door de zorgverzekeraar.

Alle ziektenkostenverzekeraars vergoeden ergotherapie vanuit de basisverzekering. Iedereen heeft recht op tien uur ergotherapie per kalenderjaar. Soms vergoeden zorgverzekeraars een hoger bedrag. Dat bedrag wordt dan vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Kijk in de polis van uw zorgverzekering of bel onze praktijkassistenten voor meer informatie.

Zorg voor kwaliteit

De ergotherapeuten zijn lid van Ergotherapie Nederland, de beroepsvereniging voor ergotherapeuten. Door scholing en ruime ervaring kunt u rekenen op zorg met een hoog kwaliteitsniveau.

Vragen over ergotherapie?

Soms is het moeilijk om te bepalen of ergotherapie iets voor u kan betekenen. Daarom nodigen wij u van harte uit om contact op te nemen, zodat wij uw vragen vrijblijvend kunnen beantwoorden.

 


Naar boven

Bel mij terugOns team

Jill van Bree
Jill van Bree Kinderergotherapeut - SI therapeut - Weerbaarheidstraining
Tess Sanders
Tess Sanders Ergotherapie

Bekijk ons hele team
Fysiotherapie Helftheuvel https://plus.google.com/+FysiotherapieHelftheuvelsHertogenbosch
Helftheuvelpassage 109b Den Bosch, Noord-Brabant 5224 AC Netherlands
Phone: 0736847100