Kinderfysiotherapie in de kinderpraktijk

Kinderpraktijk

"Eerst het kind en daarop volgend een passende behandelmethode..." (Anke van der Varst, Master Kinderfysiotherapie)

 

 

Kinderfysiotherapie, kinderlogopedie en kinderergotherapie bij Kinderpraktijk Helftheuvel Den Bosch

Kinderpraktijk Helftheuvel in Den Bosch begeleidt kinderen in hun communicatieve vaardigheden, motorische en sensorische ontwikkeling en de zelfredzaamheid. In de praktijk kunnen kinderen terecht in de leeftijd van nul tot achttien jaar voor kinderfysiotherapie, kinderlogopedie en kinderergotherapie. De kindertherapeuten hechten veel waarde aan kwaliteit en nieuwe ontwikkelingen. Daarom werken ze waar nodig graag samen met andere betrokkenen, therapeuten of medici.

Het kind staat bij centraal bij Kinderpraktijk Helftheuvel Den Bosch!

Bij kinderfysiotherapie, kinderlogopedie en kinderergotherapie in onze praktijk wordt veel aandacht besteed aan kwaliteitszorg. De therapeuten volgen allen opleiding, hebben regelmatig (inter)collegiaal overleg en zijn actief op zoek naar innovatie en verbetering van de behandeling. De hulpvraag van uw kind wordt vanuit verschillende invalshoeken bekeken. De therapeuten maken gebruik van elkaars deskundigheid en werken volgens gezamenlijke afspraken. Waar nodig wordt samengewerkt met andere therapeuten, medici of betrokkenen in het zorg- en welzijnsproces van het kind.

Ook ouders betrokken!

De therapeuten betrekken u graag bij de behandeling om zo samen tot een goed behandelresultaat voor uw kind te komen. De therapeuten geven meestal de voorkeur aan uw aanwezigheid tijdens de kinderfysiotherapie-, kinderlogopedie en kinderergotherapiebehandeling. Dit biedt u handvatten die u thuis kunt gebruiken. De keuze of u bij de behandeling aanwezig bent hangt uiteindelijk af van het type behandeling en natuurlijk van de aard van het kind. In elk geval wordt regelmatig geëvalueerd, zodat u op de hoogte blijft van de ontwikkelingen van uw kind.

Samenwerken? Graag!

De kindertherapeuten van Kinderpraktijk Helftheuvel Den Bosch hebben ook een open blik naar buiten. Indien relevant en mogelijk overleggen de therapeuten met andere betrokken disciplines. Samenwerken zorgt voor goede afstemming van zorg en integratie van de behandeling in het dagelijks leven van het kind. Uiteraard wordt slechts met goedvinden van ouders overleg gevoerd met derden.

Van nul tot achttien jaar

 

Kinderfysiotherapie

U zoekt naar kinderfysiotherapie in Den Bosch? In onze praktijk kunnen kinderen van alle leeftijden terecht. Zo begeleiden de therapeuten zuigelingen met een vertraagde ontwikkeling, die zich overstrekken of slap zijn in hun houding en bewegen. Ook zien we regelmatig kleuters en peuters die veel vallen, bewegingsangst hebben, afwijkend lopen of staan of een orthopedische of neurologische beperking hebben. Onze kinderfysiotherapeuten zien ook schoolgaande kinderen en schoolgaande jongeren die moeite hebben met sport of gym, een zwakke schrijfmotoriek hebben, een verbeterde houding wensen of die moeite hebben om zich te concentreren en om stil te zitten in de klas.

 

Kinderergotherapie

Onze therapeuten van de kinderergotherapie werken met kinderen aan het vergroten van zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Dit kunnen taken op school zijn, maar ook taken die het kind thuis of tijdens hobby's tegenkomt. Voorbeelden zijn: leesbaar en prettig schrijven, knippen, sensorische prikkelverwerking, leren plannen en organiseren, leren automatiseren, aan- en uitkleden of het zelfstandig uitvoeren van een taakje. 

 

Kinderlogopedie

Daar waar logopedie zich meestal richt op een brede doelgroep van het jonge kind tot ouderen, hebben onze logopedisten zich geheel toegelegd op de behandling van kinderen. Dat heeft voordelen. De ervaring, bijscholing en kennisontwikkeling is geheel gericht op het kind. Daarbij zijn wij gespecialiseerd in de behandeling van hulpvragen op het terrein van de communicatie ontwikkeling en zelfredzaamheid: taal, spraak, stem, mondgewoonten en een hulpvraag op gebied van eten en drinken.

 


Naar boven

Bel mij terugOns team

Marie Jose Lathouwers
Marie Jose Lathouwers Kinderfysiotherapeut
Anke van der Varst
Anke van der Varst Kinderfysiotherapeut
Ariadne Ros
Ariadne Ros Kinderlogopedist
Bekijk ons hele team
Fysiotherapie Helftheuvel https://plus.google.com/+FysiotherapieHelftheuvelsHertogenbosch
Helftheuvelpassage 109b Den Bosch, Noord-Brabant 5224 AC Netherlands
Phone: 0736847100