In the spotlight: Kinderergotherapie

Kinderergotherapie, voor velen nog een onbekend vak terwijl het zoveel voor uw kind kan betekenen. En het wordt nog vergoed ook!

Kinderergotherapie, voor velen een onbekend vak

 
En dat is jammer, want de kinderergotherapeut kan voor kinderen (3-17 jr) met problemen in alledaagse activiteiten, veel betekenen. En het wordt vergoed door de zorgverzekeraar!
 
Vaak zijn dit taken die vastlopen doordat het kind onvoldoende redzaam is in motoriek, concentratie of planning. In de praktijk komt dit tot uiting in zeer uiteenlopende voorbeelden als zelfstandig aankleden, fietsen, veters strikken, met bestek eten, op tijd beginnen met een taak en een juiste tijdsinschatting maken. Op school kunnen kinderen vastlopen in knutselopdrachten, planning van weektaken, werktempo, huiswerk of schrijfvaardigheid.
Prikkelverwerkingsproblemen kunnen zorgen voor bovengemiddeld druk gedrag, boosheid of passief gedrag en traagheid. Het verbeteren van de prikkelverwerking behoort ook tot het expertisegebied van de kinderergotherapeut.
Bij Kinderpraktijk Helftheuvel is de kinderergotherapeut daarnaast specialist in weerbaarheidstraining. In groepsverband of individueel wordt gewerkt aan doelen als zelfvertrouwen, het beter uiten van emoties en het fijn omgaan met andere kinderen.
 
Kinderergotherapie wordt 10 uur per kalenderjaar vergoed uit de basisverzekering, zonder eigen risico. Een verwijzing is vaak niet nodig.
 
 
 

Naar boven

Naar nieuwsarchief


Contact
Gezondheidscentrum Helftheuvel
Helftheuvelpassage 113
5224 AC Den Bosch073 684 7100

info@fysiotherapiehelftheuvel.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Gezondheidscentrum Helftheuvel