Handtherapie Den Bosch

Handtherapie

Handtherapie bij Gezondheidscentrum Helftheuvel

Onze handen gebruiken we veel en hebben we elke dag nodig wanneer we werken, schrijven, een instrument bespelen, sporten, eten, ons aan- of uitkleden enzovoorts. Onze hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar en bestaan uit veel botten, spieren, pezen en banden. Deze zorgen ervoor dat we de handen kunnen bewegen op allerlei manieren, zoals met veel kracht of juist heel precies. We gebruiken onze handen veel en daarom zijn ze ook kwetsbaar. Er kunnen allerlei klachten ontstaan als gevolg van korte of langdurige overbelasting, door een ongeval, slijtage, na een operatie of ten gevolge van andere aandoeningen. Deze klachten kunnen leiden tot beperkingen in het dagelijks leven, omdat activiteiten die u eerder met gemak uitvoerde nu problemen geven of onmogelijk zijn.

In onze praktijk bieden wij u vanaf 2019 handtherapie. Handtherapie  wordt gegeven door een ergotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in het behandelen, adviseren en begeleiden van mensen met een aandoening of letsel aan de hand en/of pols. U kunt bij onze handtherapeut terecht als u klachten hebt die het gevolg zijn van:
 

  • artrose / slijtage
  • reumatische klachten (artritis)
  • carpaal tunnelsyndroom of andere compressie neuropathieën
  • Quervain of andere tendinopathieën
  • het chronisch regionaal pijnsyndroom (CRPS)
  • polsklachten zoals midcarpale instabiliteit of onverklaarbare klachten
  • overbelasting van hand en/of pols
  • herstel van breuk(en) of een operatie
  • trigger finger


Mocht u een (pijn)klacht hebben die hier niet staat genoemd, dan kunt u gerust even bellen om na te vragen of uw klacht behandeld kan worden.


Behandeling

De handgespecialiseerde ergotherapeut zal beginnen met een onderzoek en intake. Door het onderzoek kan zij achterhalen waar de oorzaak van uw klachten ligt en daarna een behandelplan opstellen. De behandeling zal precies worden afgestemd op uw klacht(en) en beperkingen. Het doel van de behandeling is dat u weer zo optimaal mogelijk kunt functioneren. De duur van de behandeling is sterk afhankelijk van de oorzaak van de klachten: met een pijnlijke spier zult u met een aantal behandelingen en goede adviezen weer vooruit kunnen. Uitgebreid letsel of klachten ten gevolge van een operatie zullen aanmerkelijk meer tijd kosten.
 

De handtherapeut zal verschillende behandelmethoden gebruiken, afhankelijk van uw klachten. De therapie kan bestaan uit oefentherapie, functionele therapie of spalktherapie. Daarnaast kan zij adviseren over het gebruik van hulpmiddelen en geeft zij advies en instructie over het bewegen en gebruik van de hand bij allerlei activiteiten, hobby en/of werk.

 

Vergoeding handtherapie

De vergoeding van handtherapie valt onder ergotherapie. Er wordt standaard 10 uur Ergotherapie vergoed vanuit de basiszorgverzekering, waarbij uw eigen risico dus kan gelden. Een aantal aanvullende zorgverzekeringen vergoedt extra ergotherapie. U heeft geen verwijzing nodig van uw arts (met uitzondering van CZ-verzekerden). 
 

Een afspraak maken?

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen met uw hand- en polsklachten? Belt u naar 073-6847100 of mail naar info@ergotherapiehelftheuvel.nl.


 


Naar boven


Ons team

Tess Sanders
Tess Sanders Ergotherapeut - Handtherapeut

Bekijk ons hele team
Contact
Gezondheidscentrum Helftheuvel
Helftheuvelpassage 113
5224 AC Den Bosch073 684 7100

info@fysiotherapiehelftheuvel.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Gezondheidscentrum Helftheuvel