fysiotherapie voor ouderen Den Bosch

Fysiotherapie voor ouderen

Want gezond ouder worden is topsport....

Gezond ouder worden is topsport!

En dat verdient een fysiotherapeut die zich ontwikkelt en bijschoolt op het gebied van ouderen. De fysiotherapeut van Fysiotherapie Helftheuvel Den Bosch zoekt met u naar de voor u geschikte manier om te bewegen en om dit bewegen zo goed en prettig mogelijk te laten verlopen. Ruime kennis van ziekten en klachten die soms horen bij het ouder worden, wordt hierbij ingezet. De therapeut werkt met u op de praktijk, maar indien nodig komt ze ook graag bij u aan huis.

Kennis van klachten die horen bij het ouder worden

Mensen die ouder worden merken vaak dat de beweeglijkheid van hun lichaam achteruit gaat. Er kunnen dan meerdere klachten tegelijkertijd aanwezig zijn die elkaar versterken of belemmeren in het herstel. De ouderenfysiotherapeut van Fysiotherapie Helftheuvel heeft kennis in huis om cliënten met deze klachten te behandelen. Het kan dan gaan om kleinere ongemakken of aandoeningen als MS, dementie of de gevolgen van een beroerte. 

Hoe werkt de ouderenfysiotherapeut van Fysiotherapie Helftheuvel Den Bosch?

Een behandeling duurt ongeveer vijfentwintig minuten. De eerste afspraak wordt gebruikt om een goed beeld te krijgen van uw klachten, onder andere door onderzoek. De mogelijkheden voor behandeling worden met u besproken en indien behandeling volgt, wordt hiervoor een behandelplan opgesteld. De behandeling richt zich op het verminderen van klachten tijdens het dagelijks bewegen, het voorkomen van achteruitgang en bevorderen of behouden van zelfstandigheid.

Samenwerking in de wijk

Fysiotherapie Helftheuvel Den Bosch is gevestigd in het Wijkplein. Het Wijkplein is een centrum voor welzijn en zorg voor en door wijkbewoners. Vestiging in het Wijkplein geeft de therapeuten mogelijkheid tot goede samenwerking met andere welzijn- en zorgprofessionals in de wijk. De therapeuten zijn betrokken bij u als persoon en uw welzijn in totaal. Samenwerking zorgt voor goede afstemming van zorg en integratie van de behandeling in het dagelijks leven. Uiteraard wordt alleen met uw goedvinden overleg met derden gevoerd.

Valtraining en valpreventie

Een op de drie mensen boven 65 jaar valt minstens een keer per jaar. Bij deze valpartijen moet zelfs 12% medisch behandeld worden. De ouderenfysiotherapeut heeft kennis over het voorkomen van vallen. Door goed advies en valtraining kunt u de kans op vallen verkleinen. Voor zelfstandig wonende senioren en mobiele senioren biedt Gezondheidscentrum Helftheuvel Den Bosch een (individueel) valpreventieprogramma. Met dit programma wordt het valrisico en de gevolgen daarvan verminderd. Het programma richt zich op verbetering van het evenwicht en de bewegingssturing. Ook worden valtechnieken aangeleerd, om zo de kans op nare gevolgen door een val te verkleinen. Het programma is  individueel, bij voldoende animo kan er een groepsprogramma worden opgestart. 

Fysiotherapie bij u thuis

Er kunnen altijd redenen zijn waarom u niet naar de praktijk kunt komen. Soms is het van belang dat de ouderenfysiotherapeut de thuissituatie in kaart brengt om met u te kunnen werken aan het dagelijks handelen thuis. Of u bent slecht ter been en heeft geen vervoer? Of u komt uit het ziekenhuis en moet thuis eerst begeleid worden? In dit geval komen we graag bij u aan huis.


Naar boven


Ons team

Emeline Noordman
Emeline Noordman Fysiotherapeut - Fysiotherapeut voor ouderen - Aangesloten bij Claudicationet - Praktijkmanager

Bekijk ons hele team
Contact
Gezondheidscentrum Helftheuvel
Helftheuvelpassage 113
5224 AC Den Bosch073 684 7100

info@fysiotherapiehelftheuvel.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Gezondheidscentrum Helftheuvel