fysio den bosch

Fysiotherapie

Het team is breed gespecialiseerd en combineert expertise bij de behandeling van uw klacht

Fysiotherapie

Bewegen doe je de hele dag en is voor velen vanzelfsprekend. Soms gaat bewegen minder gemakkelijk. Bewegingen als lopen, staan, bukken, springen of fijn motorische handelingen zijn dan ineens lastiger uitvoerbaar of pijnlijk. Dat kan diverse oorzaken hebben. Zo kan een sportblessure de oorzaak zijn of kunnen klachten ontstaan tijdens het werk of dagelijkse bezigheden. In andere gevallen krijg je te maken met een ongeval of ziekte of gaat bewegen minder gemakkelijk door het ouder worden. De fysiotherapeuten van Gezondheidscentrum Helftheuvel Den Bosch - ook bekend als Fysiotherapie Helftheuvel - hebben, als specialist in bewegen, kennis van deze klachten. De algemeen fysiotherapeut is breed opgeleid en behandelt de klachten en werkt aan het voorkomen van (ergere) klachten.

 

Onze therapeuten zijn daarnaast allen gespecialiseerd tot specialist of master in een fysiotherapie specialisme. Niet iedere klacht behoeft behandeling door een gespecialiseerd therapeut. Is dit wel bevorderend voor uw herstel, dan kunnen we, uiteraard altijd in overleg met u, een collega bij de behandeling betrekken.

De fysiotherapeut: specialist in bewegen

In principe behandelen de algemeen fysiotherapeuten bij Fysiotherapie / Gezondheidscentrum Helftheuvel Den Bosch alle bewegingsgerelateerde klachten, waarvan vele voorbeelden te noemen zijn. De therapeuten in ons team specialiseren zich in een deelgebied van de fysiotherapie. Dat kan bijvoorbeeld zijn bekkenfysiotherapie, sportmedische training, ouderenfysiotherapie of manuele therapie.  In het team gaat de aandacht sterk uit naar samenwerking. Daar waar dit uw herstel ten goede komt, zal de fysiotherapeut overleggen met collega’s. In overleg met u kunt u voor (een deel van de) behandeling terecht bij een van de gespecialiseerde therapeuten. 

 

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen van alle leeftijden met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.. Het ontstaan van de klachten, waarvoor u fysiotherapie nodig heeft, kan uiteenlopende oorzaken hebben: een verkeerde beweging in het dagelijks leven, tijdens het werk of het sporten, de lichamelijke gevolgen van stress, een ziekte of ongeluk of gewoon vanwege veroudering van het lichaam.

 

Een aantal voorbeelden van klachten waarmee u bij de algemeen fysiotherapeuten terecht kunt zijn:

 • Klachten door slijtage of artrose
 • Reuma
 • Schouderklachten
 • Rugklachten
 • Verstuiking van enkel
 • Osteoporose (botontkalking)
 • COPD
 • Revalidatie na een beroerte
 • Etalagebenen
 • Tenniselleboog
 • Whiplash
 • RSI/CANS
 • Houdingsproblemen
 • Etc.

Hoe werkt de fysiotherapeut

Tijdens de eerste afspraak nemen we eerst de tijd om de luisteren naar de reden van uw komst en uw wensen. Tijdens deze intake brengen we uw klachten duidelijk in kaart. gevraagd naar het ontstaan en verloop van uw klachten, de belemmeringen in het dagelijkse leven en uw (medische) achtergrond. Na de intake volgt onderzoek. De fysiotherapeut van Fysio Den Bosch Helftheuvel wil aan de hand van het onderzoek een goed beeld krijgen van de aard en oorzaak van de klachten. Op basis van de verkregen informatie wordt bekeken of behandeling zinvol is. Indien wordt overgegaan tot het starten van behandeling, wordt een behandelplan gemaakt. Dit plan wordt met u doorgenomen. Tijdens het behandeltraject evalueert de therapeut de behandeling regelmatig en wordt waar nodig de behandeling bijgesteld.

 

Fysio fit beweeggroepen

Beweegt u eigenlijk te weinig en wilt u hier verandering in brengen? Lukt het als gevolg van een ziekte of aandoening niet om zelfstandig te sporten? Wilt u bewegen hervatten na een periode van ziekte? Of wilt u aan de slag met uw conditie, dichtbij huis en met goede begeleiding? Onze beweeggroepen zijn er voor iedereen! Wij hebben algemene groepjes, groepjes voor mensen met bekkenproblematiek en ook groepjes speciaal voor vrouwen of senioren. Het sporten onder fysiotherapeutische begeleiding kunt u doen met behulp van onze strippenkaart. Maak kennis en volg geheel vrijblijvend een proefles. 

 

 


Naar boven


Contact
Gezondheidscentrum Helftheuvel
Helftheuvelpassage 113
5224 AC Den Bosch073 684 7100

info@fysiotherapiehelftheuvel.nl
Routebeschrijving

Copyright 2020 - Gezondheidscentrum Helftheuvel